kako otkljucati ipone telefon

Kako otključati iPhone – zaboravljena šifra

Zaboravljena šifra na iPhone telefonu ili drugim Apple uređajima može da bude prilično nezavidna situacija. Na svim Apple uređajima nakon nekoliko pokušaja pristupa sa neispravnom lozinkom uređaj se zaključava.

kako otključati iphone

Telefon će najpre biti zaključan na 1 minut, ali će svaki novi neuspešni pokušaj zaključavati iPhone na duže vreme.

Znamo koliko ovo može biti teška situacija i koliko panike može da se stvori u jednom trenutku, ali potrudite se da postupite racionalno i probate da problem zaista rešite.

Otključavanje iPhone telefona je proces koji možete da obaviti i kod kuće, pa pažljivo ispratite ovo uputstvo za otključavanje. Važne delove označili smo crvenom bojom.

U slučaju da nemate vremena da se bavite ovim uputstvom ili se prosto ne snalazite i hitno Vam treba telefon, pozovite nas ili donesite telefon u naš servis.

Kako otključati iPhone telefon – uputstvo

Za otključavanje iPhone telefona će Vam trebati računar i to PC ili Mac.

U slučaju da imate PC, potrebno je da koristite Windows 10 ili noviji operativni sistem što znači da nisu podržani Windows XP, Vista, 7, 8.

Takođe, na Windows računaru će Vam trebati i iTunes aplikacija, a link gde je možete preuzeti nalazi se u daljem tekstu. Ne brinite, proces je jednostavan i neće Vam trebati puno vremena.

Ukoliko imate Mac računar, onda tu već imate iTunes i Finder aplikaciju i možete koristiti jednu od te dve.

Potrebno je da imate i kabl sa kojim ćete povezati Vaš iPhone sa računarom. To je kabl koji dolazi uz punjač. Samo izvucite jedan deo kabla koji ide u adapter (punjač) i taj deo ubacite u računar kada za to dođe vreme (ne odmah):

kako otključati iphone

Za početak, iPhone treba da bude raskačen sa računara. Dakle, ako je povezan na računar potrebno je da izvučete kabl iz iPhone-a.

Na ovaj način se može lako otključati iPhone telefon resetovanjem softvera, ali će pri tome sva Vaša podešavanja i fajlovi biti obrisani.

Pristupite daljim koracima samo ako Vam stari fajlovi (slike, dokumenta, muzika, video snimci) nisu potrebni ili imate bekap na računaru (!).

Ugasite iPhone telefon

U zavisnosti od modela telefona ugasite ga na jedan od sledećih načina, pa među ovim slikama pronađite Vaš iPhone i pažljivo pročitajte kako ga treba ugasiti:

Za iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X i kasnije modele, uključujući iPhone SE (2. i 3. generacije) držite ova dva dugmeta istovremeno sve dok se ne pojavi klizač za gašenje na ekranu:

kako otključati iphone zaboravljena šifra

Za iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, i iPhone 6 držite sledeće dugme sve dok se ne pojavi opcija za gašenje:

kako otključati iphone zaboravljena šifra

Za iPhone SE (1. generacije), iPhone 5s i ranije modeli, držite sledeće dugme da biste dobili opciju za gašenje:

kako otključati iphone zaboravljena šifra

Potrebno je da povučete klizač da biste ugasili iPhone i ostavite ga nekoliko minuta nakon toga – kako biste bili sigurni da je ugašen.

Prebacite iPhone u recovery mode

Sada je potrebno da zadržite odgovarajuće dugme na iPhone telefonu i da istovremeno povežete telefon sa računarom.

Dakle, sve vreme držite dugme i povezujete telefon na računar, zatim i dalje držite dugme dok se ne pojavi novi ekran na telefonu.

Evo koje dugme treba da držite na telefonu:

Za iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X i novije, uključujući iPhone SE (2. i 3. generacije) držite ovo dugme:

kako otključati iphone zaboravljena šifra

Za iPhone 7 i iPhone 7 Plus držite dugme za utišavanje zvuka:

kako otključati iphone zaboravljena šifra

Za iPhone SE (1. generacija), i iPhone 6s i za ranije modele, držite Home dugme:

kako otključati iphone zaboravljena šifra

Da ponovimo, držite odgovarajuće dugme, uzmite kabl i povežite telefon a da pri tome nastavite da držite dugme sve dok se ne pojavi ovaj ekran:

kako otključati iphone zaboravljena šifra

Sada možete da pustite dugme.

U slučaju da se umesto ovog ekrana pojavi forma za unos šifre, onda odustanite i probajte sve ponovo od početka.

Pronađite iPhone u iTunes ili Finder aplikaciji na računaru

Sada se prebacite na računar i pronađite Vaš iPhone u iTunes ili Finder aplikaciji.

U slučaju da nemate iTunes, a pri tome koristite Windows, instalirajte ga preuzimanjem odavde: iTunes za Windows.

Instalacija je jednostavna i instalira se kao svaki drugi program na Windowsu.

Ukoliko imate Mac računar, onda iTunes već imate, pa ga samo potražite u aplikacijama. Na Mac računaru možete koristiti i Finder aplikaciju.

Kada ste pronašli iPhone na računaru, uđite i odaberite opciju Restore.

Napomena: Ova opcija će preuzeti neophodan softver, uradiće kompletan reset iPhone telefona i neće sačuvati sadržaj i podešavanja koja imate.

itunes kako otključati iphone zaboravljena šifra

U slučaju da telefon izađe iz Recovery moda tokom ovog procesa preuzimanja softvera, sačekajte da se sve završi, a onda ponovite proces.

U slučaju da se ovo ponavlja više od 3 puta, najbolje je da donesete telefon u naš servis pa ćemo mi detaljno pregledati o čemu se tačno radi.

Kada Restore završi, otkačite iPhone sa računara i podesite Vaš iPhone telefon od početka (kao kada ste ga dobili prvog puta). Tada ćete moći da unesete novu lozinku (nemojte je zaboraviti!).

Nakon toga možete uredno da koristite Vaš telefon.

Prosto otključavanje iPhone telefona

Ovo zaista deluje i jeste prosto, ali se korisnici najčešće zabune kod računara i povezivanja u tom delu.

Ovde možete videti i zvanično uputstvo koje je napravila Apple podrška, pa pažljivo pogledajte i ispratite, zatim pristupite otključavanju iPhone telefona:

Dešava se i da ljudi nemaju uvek računar pored sebe ako su na putu, na odmoru i slično. U tom slučaju imate i prvi deo ovog uputstva koje važi samo za novije operativne sisteme na iPhone telefonu počev od 15.2 iOS.

U slučaju da imate stariji iOS onda morate uraditi reset preko računara ili u servisu, pa ako ste na odmoru potražite neki servis i pomolite se da Vas u inostranstvu neće mnogo koštati otljučavanje, odnosno resetovanje iPhone telefona.

Kako otključati iPhone telefon u servisu?

Naš servis iPhone telefona pruža usluge popravke svih modela iPhone telefona i rado ćemo Vam pomoći oko problema sa Vašim telefonom.

U slučaju da ste zaključali iPhone i zaboravili šifru, uradićemo sve da vrlo brzo ponovo koristite Vaš telefon kao što ste navikli.

Ukoliko je to moguće uradićemo sve da zadržimo sve Vaše bitne fajlove i podešavanja na koja ste navikli.

Potrebno je da pozovete naš broj telefona ili da dođete u naš servis i vrlo brzo ćemo Vas uputiti u realno stanje problema i kako možemo da Vam pomognemo.